Marketing prin E-mail. Ce este și cum îl folosești în afaceri? 

Marketingul prin e-mail este un canal direct care permite brandurilor să partajeze noi produse, vânzări și actualizări cu clienții din lista de contacte. Rentabilitatea sa ridicată a investiției îl face crucial pentru strategia generală de inbound a companiilor. 

Marketingul modern s-a îndepărtat de e-mailurile în masă și se concentrează în schimb pe consimțământ, segmentare și personalizare. Deși ar putea să sune ca o pierdere de timp, pe termen lung, o astfel de strategie bine concepută nu numai că stimulează vânzările, dar ajută și la construirea unei comunități în jurul mărcii. 

Tipuri de marketing prin e-mail 

Companiile ar trebui să determine scopul campaniei și apoi să selecteze tipul de e-mail potrivit pentru a satisface această nevoie. Fiecare dintre aceste tipuri de marketing prin e-mail servește un scop diferit și necesită o analiză atentă. 

1. E-mailuri promoționale

Campaniile de marketing prin e-mail sunt folosite pentru a promova oferte speciale, lansări de produse noi, conținut (cărți electronice și seminarii web) și multe altele. O strategie poate avea între 2 și 10 e-mailuri trimise pe parcursul mai multor zile sau săptămâni. E-mailurile promoționale au un îndemn clar – CTA. Acesta reprezintă acțiunea specifică pe care dorești să o întreprindă cititorul, fie că este vizitarea unei pagini de pe site-ul web sau utilizarea unui cupon pentru a face o achiziție.

Ritmul de vânzări al companiei determină de obicei cât de des ar trebui să trimiți acest tip de e-mail de marketing. În perioade cruciale, cum ar fi Black Friday, este posibil să trimiți mai multe e-mailuri promoționale în aceeași perioadă de 24 de ore. În perioadele mai lente din calendarul de marketing, pot exista câteva săptămâni între campaniile tale promoționale.

2. E-mailuri informative

Buletinele informative distribuie știri legate despre activitatea firmei tale. Gândește-te: noi obiective de atins, noi capabilități ale produselor sau, pur și simplu, prezinți conținut valoros pentru clienții tăi, cum ar fi studiile de caz. Totuși, marketingul prin e-mail poate fi văzut și ca pe o oportunitate de a împărtăși perspective, gânduri, sfaturi. Pe scurt, orice oferă valoare publicului tău. Trimise la intervale regulate – săptămânal, bisăptămânal, lunar – buletinele informative ajută la menținerea punctelor de contact coerente cu abonații tăi. 

De asemenea, anunțurile făcute prin e-mail ar putea reprezenta modalitatea perfectă de a informa clienții cu privire la modificări ale companiei, lansările de noi produse, modificările aduse serviciului etc. De cele mai multe ori, e-mailul este canalul de acces pentru mesajele importante. Dacă există o eroare pe site-ul tău, întârzieri de expediere sau o întrerupere a sistemului/software-ului, actualizarea contactelor prin e-mail este cea mai bună modalitate de a menține comunicarea. Este sigur, instantaneu și se potrivește oricui. 

E-mailul a devenit un instrument de marketing popular pentru companii, în special pentru că forțează utilizatorul să ia un fel de acțiune; un e-mail va rămâne în căsuța de e-mail până când este citit, șters sau arhivat. Te poate ajuta să construiești o relație cu publicul și să obții mai mult trafic pe site, pe rețelele sociale sau oriunde altundeva. Poți  să-ți segmentezi e-mailurile în funcție de utilizatori sau de criterii demografice, astfel încât să trimiți consumatorilor doar mesajele care să-i interesează. 

Sursă: mailchimp.com

Articolul precedent

Ce este rata internă de rentabilitate (IRR)?

Cum cresti vizibilitatea si autoritatea brandului?

Articolul urmator
Articolul precedent

Ce este rata internă de rentabilitate (IRR)?

Cum cresti vizibilitatea si autoritatea brandului?

Articolul urmator