Tipuri de publicitate 

Ca și în cazul marketingului, publicitatea a evoluat semnificativ în secolul XXI. Era digitală a deschis noi căi de publicitate de care să profite companiile, de la motoarele de căutare la rețelele sociale și site-uri web de toate formele și dimensiunile. 

În această nouă realitate, companiile pot atinge obiectivele de publicitate și pot ajunge la clienți potențiali aproape oriunde, în special cu prevalența smartphone-urilor. În domeniul tehnicilor obișnuite de publicitate, multe companii prioritizează oricare dintre următoarele metode sau toate: 

Publicitate tradițională – se referă la plasarea anunțurilor în media tradițională tipărită și difuzată. Exemplele comune de publicitate tradițională includ reclame în ziare, reclame TV și reclame radio. 

Publicitate cu amănuntul – se referă la reclame și plasare în magazinele de vânzare cu amănuntul pentru a maximiza vânzările. Exemplele obișnuite de publicitate cu amănuntul includ plasarea produselor în magazine, anunțurile în coșurile de cumpărături și afișajele de produse prezentate. 

Publicitate online – se referă la plasarea de anunțuri pe internet în mass-media și alte site-uri web. Exemplele comune de publicitate online includ reclame contextuale în motoarele de căutare, bannere pe site-uri web, videoclipuri promoționale și conținut sponsorizat. 

Publicitate pe mobil – se referă la plasarea anunțurilor pe telefoane mobile și smartphone-uri. Exemplele obișnuite de publicitate pe mobil includ dialere automate, bannere pentru a descărca aplicații și anunțuri clic pentru apelare. 

Publicitate outdoor –  se referă la plasarea anunțurilor pe structuri exterioare, în general în zone cu trafic intens, pentru a atrage cea mai mare atenție. Exemplele comune de publicitate exterioară includ panouri publicitare, bannere pe exteriorul clădirilor și vehicule de marcă. 

Publicitate Pay Per Click (PPC) – Acest termen se referă la plasarea de anunțuri online concepută pentru a genera trafic către site-ul web al unei companii. Companiile obțin date extinse despre clienți din aceste anunțuri, plătind doar atunci când utilizatorii dau click pe link. 

Sursă: ama.org

Articolul precedent

Psihologia conceptului de Scrolling Addiction

Care este diferența dintre marketing și publicitate? 

Articolul urmator
Articolul precedent

Psihologia conceptului de Scrolling Addiction

Care este diferența dintre marketing și publicitate? 

Articolul urmator